Braveheart 2 - A rettenthetetlen történet folytatódik
avagy ROBERT THE BRUCE története

Kedvenc filmeim közé tartozik a Mel Gibson jegyezte Braveheart (A rettenthetettlen) című alkotás. Minden oldalról megállja a helyét: történet, megvalósítás, színészek, zene, stb. Egyszerűen fantasztikus. 

A film végén epikus jelenetben a csatatéren Robert of Bruce nem hódol be Angliának és "kivívja a szabadságát". Nos úgy néz ki nem annyira sikerült neki. Erről szól a nyáron bemutatásra kerülő Robert the Bruce című film.

 

angus-macfadyen-robert-the-bruce-scotland-braveheart-947585.jpg

A film természetesen történelmi alapokon nyugszik, megtörtént eseményekre épül. A XIII. Században a skótok királyának koronázott nemes-törvénytelen hős története. 

Skócia 1306, Robert the Bruce (Angus Macfadyen) a király, és Skócia szabadságának eszményét saját magának tartja. Hiába próbálja, nem tudja leküzdeni Anglia hatalmát: újra és újra legyőzte a csatákban, de hadserege immár szerte szóródott és Skócia nemessége elhagyja őt. Teljesen egyedül találja magát. A szabadság fogalma ismét elveszettnek látszik.
Megsebesül, minden kilátástalannak tűnik újra. Egy tetőtérben rejtőzködik (egy titkos klán bújtatja), és nagyon közel áll a halálhoz.

Azonban egy fiatal özvegy és az árva gyermekei életre keltik. Eldönti, hogy meghozza végre a helyes döntéseket (a Rettenthetetlenben is végig ezen agyal...), függetlenül az árától. Ezzel újjáéled a szenvedélye. Nem bosszút akar állni, nem igazságot szeretne a szabadságot akarja! Mindennél jobban!

 

Íme a szokásos eredeti trailer :

 

 

 

Rendezte:

 Richard Gray

Írta:

 Eric Belgau, Angus Macfadyen (Written by)
Színészek: 
Jared Harris Jared Harris ... John Comyn
Zach McGowan Zach McGowan ... Brandubh
Daniel Portman Daniel Portman ... Angus McDonald
Emma Kenney Emma Kenney ... Briana
Melora Walters Melora Walters ... Ylfa
Anna Hutchison Anna Hutchison ... Morag
Talitha Eliana Bateman Talitha Eliana Bateman ... Iver
Patrick Fugit Patrick Fugit ... Will
Gabriel Bateman Gabriel Bateman ... Scot
Angus Macfadyen Angus Macfadyen ... Robert the Bruce
Kevin McNally Kevin McNally ... Sean
Mhairi Calvey Mhairi Calvey ... Elizabeth de Burgh
Diarmaid Murtagh Diarmaid Murtagh ... James Douglas
Shane Coffey Shane Coffey ... Finley
Anthony J. Sharpe Anthony J. Sharpe ... Jacobus Cryer

 

 

 

Szándékosan a végére hagytam a saját véleményem: kicsit olyan érzésem van, hogy Angus Macfadyen-nek nagyon tettszett a karakter ezért írt magának egy (természetesen a történelmi eseményeknek megfelelő) folytatást. Mivel a sztory jó, reménykedjünk, hogy a megvalósítás is az lett! 

Bemutató 2019. június 28 (UK) 

Jó szórakozást!! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietrailers.blog.hu/api/trackback/id/tr3214884610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Movie Trailers - a legújabb film bemutatók

Itt a legújabb filmekről olvashatsz érdekes információkat tömören és megnézheted a film eredeti előzetesét. Iratkozz fel, ne maradj le az újdonságokról!

süti beállítások módosítása